Σας ενημερώνουμε ότι από το 2018 και μετά όλες οι πληρωμές προς τον Ο.Σ. Χαλκιδικής θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω τράπεζας (κατάθεση ή συναλλαγές μέσω WEB Banking). Αυτό αφορά τόσο την ετήσια εισφορά εκάστου έτους όσο και τυχόν οφειλές από συνδρομές παθελθόντων ετών προς τον Σύλλογο. Ο αριθμός IBAN του Ο.Σ. Χαλκιδικής είναι :

Alpha Bank - GR 51 0140 7280 7280 02002 005 490 - δικαιούχος Ο.Σ. Χαλκιδικής

Alpha Bank
GR 51 0140 7280 7280 02002 005 490
δικαιούχος Ο.Σ. Χαλκιδικής

Πατήστε εδώ για περισσότερα

Ετήσια εισφορά - IBAN

Οδοντιατρικός

Σύλλογος

Χαλκιδικής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής © 2012-2024

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 00:00

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 - 2020

logo2 arthro Σας κοινοποιούμε τις γενικές πληροφορίες και τις προδημοσιεύσεις που έχουν γίνει σχετικά με τα έργα που χρηματοδοτούνται μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι προϋποθέσεις για χρηματοδότηση έως 100% που αφορούν και στην ενίσχυση πτυχιούχων οδοντιάτρων είναι οι εξής :

 

 

 

ΔΥΝΗΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

 

Δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης είναι Οδοντίατροι Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν γεννηθεί πριν την 01/01/1991, με σκοπό την έναρξη (όσον αφορά ανέργους) ή την υποστήριξη (όσον αφορά επαγγελματίες), της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους.

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Οι δικαιούχοι που θα ενισχυθούν στο πλαίσιο των επενδυτικών προτάσεων θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  1. Να είναι πτυχιούχοι σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ) ή ισοτίμων προς αυτά, της Ελλάδος ή του εξωτερικού (αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).
  2. Να έχουν γεννηθεί πριν την 01/01/1991.
  3. Να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ή να επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε δραστηριότητα συναφή με την ειδικότητά.
  4. Να συμμετέχουν στην υποβολή μίας και μόνο επενδυτικής πρότασης.
  5. Η επαγγελματική δραστηριότητα να αφορά επιλέξιμες κατηγορίες επιχ/κών δραστηριοτήτων, καθ' όλη τη διάρκεια της επένδυσης.
  6. Να μην διαθέτουν εισόδημα από άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα.
  7. Να μην έχουν λάβει άλλες ενισχύσεις (ήσσονος σημασίας) ποσού μεγαλύτερου από 175.000 ευρώ κατά την τελευταία τριετία.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΩΝ

 

Η μέγιστη διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης του επενδυτικού σχεδίου. Σημειώνεται ότι, οι επιχειρήσεις που θα επιχορηγηθούν για παραγωγικό εξοπλισμό, θα πρέπει να διατηρηθούν για τουλάχιστον τρία (3) έτη από την ολοκλήρωσης της επένδυσης.

 

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ

 

Οι προτάσεις μπορεί να έχουν προϋπολογισμό από 5.000 έως 25.000. Το ποσοστό της επιδότησης είναι 100% του εγκεκριμένου Προϋπολογισμού. Για την έγκριση των Προτάσεων θα εξεταστούν μεταξύ των άλλων και εισοδηματικά κριτήρια των φυσικών προσώπων που θα υποβάλλουν τις προτάσεις.

 

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

 

  1. Επαγγελματικός παραγωγικός εξοπλισμός σε ποσοστό έως 40%.
  2. Λειτουργικό κόστος της δραστηριότητας (ενοίκια επαγγελματικού.
  3. Έξοδα φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες (παροχή γραμματειακής και του συνολικού προϋπολογισμού του σχεδίου (εκτός του κόστους της νέας θέσης εργασίας),χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, παροχές τρίτων όπως π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο, κινητή επαγγελματική τηλεφωνία),διοικητικής υποστήριξης, χρήση εξοπλισμού, εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες - ανάλυση αγοράς, νομικά και λογιστικά θέματα, ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου, θέματα ανθρώπινου δυναμικού, εξειδικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης/κατάρτισης, ενέργειες δικτύωσης για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομάδων, συντονισμό και αξιολόγηση της υλοποίησης, κ.α.).
  4. Δαπάνες προβολής και δικτύωσης,
  5. Κόστος μισθωτής εργασίας (στην περίπτωση πρόσληψης.
  6. Γενικός εξοπλισμός (γραφεία, καθιστικά κ.α.).
  7. Παρεμβάσεις προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ.
  8. Αμοιβές τρίτων (συμβούλων).

Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (17.500.000 €), ΑΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΠΛΗΘΟΣ ΑΛΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

 

Προδημοσιεύσεις:

Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Νεοφυής επιχειρηματικότητα

Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • canonical: http://www.osxa.gr/nea/syllogos/programma-espa-2014-2020
Διαβάστηκε 2438 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 19:48

Σχετικά Άρθρα

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια