Σας ενημερώνουμε ότι από το 2018 και μετά όλες οι πληρωμές προς τον Ο.Σ. Χαλκιδικής θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω τράπεζας (κατάθεση ή συναλλαγές μέσω WEB Banking). Αυτό αφορά τόσο την ετήσια εισφορά εκάστου έτους όσο και τυχόν οφειλές από συνδρομές παθελθόντων ετών προς τον Σύλλογο. Ο αριθμός IBAN του Ο.Σ. Χαλκιδικής είναι :

Alpha Bank - GR 51 0140 7280 7280 02002 005 490 - δικαιούχος Ο.Σ. Χαλκιδικής

Alpha Bank
GR 51 0140 7280 7280 02002 005 490
δικαιούχος Ο.Σ. Χαλκιδικής

Πατήστε εδώ για περισσότερα

Ετήσια εισφορά - IBAN

Οδοντιατρικός

Σύλλογος

Χαλκιδικής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής © 2012-2024

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 00:00

Συγκεντρωτικές καταστάσεις - ΠΟΛ 1022/7.1.2014

logo2 arthroΣύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ( ΠΟΛ 1022 / 07.01.2014 ), από 01/01/2014 οι επιχειρήσεις και επιτηδευματίες είναι υποχρεωμένοι στην περιοδική ( ανά μήνα ) υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων των εκδιδόμενων φορολογικών στοιχείων ( τιμολόγια, ΑΠΥ κ.λπ. ).

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση οι συγκεντρωτικές καταστάσεις των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις αρχές Απριλίου. Επειδή όμως υπάρχει μια απόκλιση από τις αρχικές δηλώσεις του ΓΓΔΕ, τις επόμενες ημέρες θα περιμένουμε να διευκρινιστεί το πότε ακριβώς θα μπορούν να υποβληθούν οι συγκεντρωτικές καταστάσεις.

 

Α. Τρόπος καταχώρησης

 

α) Καταστάσεις πελατών-ασθενών

 

Με αναγραφή ΑΦΜ - τιμολόγια για παρασχεθείσες οδοντιατρικές υπηρεσίες

1. τα τιμολόγια και κάθε έγγραφο που υπέχει θέση τιμολογίου, πλην πιστωτικών, που αφορούν συναλλαγές με πρόσωπα που διαθέτουν στο εσωτερικό της χώρας ΑΦΜ
2. τα πιστωτικά τιμολόγια, που αφορούν συναλλαγές με πρόσωπα της περίπτωσης 1

Χωρίς αναγραφή ΑΦΜ - χειρόγραφες ΑΠΥ ή Φορολογική Ταμειακή Μηχανή ( ΦΤΜ )

1. τα στοιχεία λιανικών συναλλαγών, με μια εγγραφή ανά αριθμό μητρώου ΦΤΜ
2. τα λοιπά μηχανογραφικά ή χειρόγραφα εκδιδόμενα στοιχεία λιανικών συναλλαγών, συμψηφισμένα με τις αποδείξεις επιστροφής, με μια εγγραφή

 

β) Καταστάσεις προμηθευτών

 

Με αναγραφή ΑΦΜ - τιμολόγια για αγορές υλικών, εξοπλισμού κ.λπ.

  καταχωρούνται ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου, με μία κατ' ελάχιστο εγγραφή αναλόγως που αφορούν παραστατικά αγορών αγαθών ή υπηρεσιών

Χωρίς αναγραφή ΑΦΜ - λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.

  καταχωρούνται συγκεντρωτικά, χωρίς αναγραφή του ΑΦΜ του αντισυμβαλλομένου, ληφθέντα παραστατικά, που έχουν εκδοθεί στο όνομα τρίτου προσώπου ( π.χ. λογαριασμοί Δ.Ε.Η., Ε.ΥΔ.Α.Π. κ.λπ. ), στις καταστάσεις του προσώπου που αφορά πραγματικά η δαπάνη ή που αφορούν αγορές αγαθών ή λήψεις υπηρεσιών και έχουν εκδοθεί στοιχεία λιανικής

 

B. Χρόνος καταχώρησης

 

Σχετικά μα τον χρόνο υποβολής οι συγκεντρωτικές καταστάσεις υποβάλλονται

  Ο εκδότης του στοιχείου : μηνιαίος, ανεξαρτήτως κατηγορίας των τηρούμενων βιβλίων του ( απλογραφικά ή διπλογραφικά ) ή της απαλλαγής του από τήρηση και το αργότερο τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. για τους τηρούντες διπλογραφικά βιβλία.  
   
  Ο λήπτης του στοιχείου : μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της περιοδικής δήλωσης που αφορούν ( μήνα ή τρίμηνο ) και εφόσον δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης, μέχρι την εικοστή ημέρα του μήνα που ακολουθεί τη λήξη κάθε ημερολογιακού εξάμηνου που αφορούν.

Ως ημερομηνία υποβολής, θεωρείται η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρισης αυτών, στο σύστημα υποβολής καταστάσεων φορολογικών στοιχείων του δικτυακού τόπου του Υπουργείου Οικονομικών. Η υποβολή εκπρόθεσμης ή διορθωτικής κατάστασης, πραγματοποιείται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Στην περίπτωση υποβολής διορθωτικής κατάστασης, μπορεί να καταχωρούνται μόνο οι εγγραφές του πίνακα που τροποποιούνται.

 

Γ. Τρόπος υποβολής

 

Η υποβολή των καταστάσεων θα πραγματοποιείται με την αποστολή ηλεκτρονικού αρχείου, ή την χρήση διαδικτυακής υπηρεσίας.

 

Δ. Διασταυρώσεις

 

Κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, τα υποβληθέντα στοιχεία των καταστάσεων πελατών/προμηθευτών διασταυρώνονται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και οι ασυμφωνίες και αποκλίσεις αναρτώνται στους «λογαριασμούς» των υπόχρεων προσώπων, που τηρούνται στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα προσαρμογής και περαιτέρω διόρθωσης αυτών.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • canonical: http://www.osxa.gr/narxeio/2014/syllogos/sygkentrotikes-katastaseis-pol-1022-7-1-2014
Διαβάστηκε 3250 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 09:33

Σχετικά Άρθρα

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια