Σας ενημερώνουμε ότι από το 2018 και μετά όλες οι πληρωμές προς τον Ο.Σ. Χαλκιδικής θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω τράπεζας (κατάθεση ή συναλλαγές μέσω WEB Banking). Αυτό αφορά τόσο την ετήσια εισφορά εκάστου έτους όσο και τυχόν οφειλές από συνδρομές παθελθόντων ετών προς τον Σύλλογο. Ο αριθμός IBAN του Ο.Σ. Χαλκιδικής είναι :

Alpha Bank - GR 51 0140 7280 7280 02002 005 490 - δικαιούχος Ο.Σ. Χαλκιδικής

Alpha Bank
GR 51 0140 7280 7280 02002 005 490
δικαιούχος Ο.Σ. Χαλκιδικής

Πατήστε εδώ για περισσότερα

Ετήσια εισφορά - IBAN

Οδοντιατρικός

Σύλλογος

Χαλκιδικής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής © 2012-2024

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 12:35

Eγκύκλιος - τήρηση Βιβλίων και Στοιχείων

EOOΚατόπιν ενημέρωσης από την ΕΟΟ σας αποστέλλουμε τις παρακάτω διευκρινήσεις σχετικά με τις τροποποιήσεις στην τήρηση φορολογικών στοιχείων και βιβλίων:

Το παραστατικό που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί είναι η Απόδειξη Λιανικής (για παροχή υπηρεσίας σε ιδιώτη) κατά την οποία θα πρέπει να αναγράφεται το είδος της παρεχόμενης υπηρεσίας αλλά και η χρηματική άξια αυτής.

Οι οδοντίατροι, αναγράφουν και το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του πελάτη.

Στην απόδειξη λιανικής αναγράφεται το ποσό της αμοιβής ή έκπτωσης. Το ποσό της αμοιβής αναγράφεται και ολογράφως όταν η απόδειξη εκδίδεται χειρόγραφη.

Επί παροχής υπηρεσιών δωρεάν από ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα στην απόδειξη λιανικής αναγράφεται η ένδειξη «δωρεάν». Στην περίπτωση παροχής υπηρεσίας η απόδειξη εκδίδεται με την ολοκλήρωση της παροχής. Όταν η παροχή υπηρεσίας διαρκεί, εκδίδεται απόδειξη κατά το χρόνο που καθίσταται απαιτητό μέρος της αμοιβής, για το μέρος αυτό και την υπηρεσία που παρασχέθηκε. Πάντως, η απόδειξη δεν μπορεί να εκδοθεί πέραν της διαχειριστικής περιόδου που παρασχέθηκε η υπηρεσία.

Ειδικά σε περίπτωση παροχής σε πελάτη δικαιώματος λήψης υπηρεσιών, για συγκεκριμένο ή μη χρονικό διάστημα, έναντι προκαθορισμένης αμοιβής, ανεξάρτητα αν αυτή αφορά συγκεκριμένο ή μη πλήθος υπηρεσιών, η απόδειξη εκδίδεται κατά το χρόνο που η αμοιβή είναι απαιτητή και ο πελάτης αποκτά το σχετικό δικαίωμα λήψης των υπηρεσιών και πάντως μέσα στην ίδια διαχειριστική περίοδο των συμβαλλομένων.

Εξαίρεση έχουμε στην περίπτωση παροχής υπηρεσιών από τους γιατρούς προς το Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπου η απόδειξη εκδίδεται με κάθε επαγγελματική τους είσπραξη.

Εάν ο αγοραστής των αγαθών ή υπηρεσιών είναι: (Το Δημόσιο, το ημεδαπό ή αλλοδαπό νομικό πρόσωπο ή επιτροπή ή ένωση προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το αλλοδαπό νομικό πρόσωπο που δεν έχει εγκατάσταση στην Ελλάδα και αποκτά κυριότητα ή άλλο εμπράγματο δικαίωμα επί ακινήτου στην ημεδαπή, οι ξένες αποστολές και οι διεθνείς οργανισμοί), η απόδειξη μπορεί να εκδοθεί μέχρι το τέλος της διαχειριστικής περιόδου μέσα στην οποία έγινε η παροχή των υπηρεσιών.

Οι αποδείξεις λιανικής θα εκδίδονται αθεώρητες σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών χωρίς να είναι απαραίτητη η ένδειξη «Αθεώρητα βάση ΠΟΛ...».

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • canonical: //www.osxa.gr/narxeio/2014/e-o-o/egkyklios-tirisi-vivlion-kai-stoixeion
Διαβάστηκε 3069 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 09:30

Σχετικά Άρθρα

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια