Σας ενημερώνουμε ότι από το 2018 και μετά όλες οι πληρωμές προς τον Ο.Σ. Χαλκιδικής θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω τράπεζας (κατάθεση ή συναλλαγές μέσω WEB Banking). Αυτό αφορά τόσο την ετήσια εισφορά εκάστου έτους όσο και τυχόν οφειλές από συνδρομές παθελθόντων ετών προς τον Σύλλογο. Ο αριθμός IBAN του Ο.Σ. Χαλκιδικής είναι :

Alpha Bank - GR 51 0140 7280 7280 02002 005 490 - δικαιούχος Ο.Σ. Χαλκιδικής

Alpha Bank
GR 51 0140 7280 7280 02002 005 490
δικαιούχος Ο.Σ. Χαλκιδικής

Πατήστε εδώ για περισσότερα

Ετήσια εισφορά - IBAN

Οδοντιατρικός

Σύλλογος

Χαλκιδικής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής © 2012-2024

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 00:00

Απολογισμός της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

logo2 arthroΣτις 15/12/2013 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής. Υπήρξε ικανοποιητική προσέλευση τον συναδέλφων και συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα που τέθηκαν.

Η θεματολογία περιλάμβανε την προς εφαρμογή Κοινή ΥΑ 146163/2012 - «Μέτρα και όροι για την διαχείριση αποβλήτων υγειονομικών μονάδων» καθώς και την υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη των οδοντιάτρων για αστική ευθύνη βάση της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2011 L 88/45 (04/04/11-2011) - «Περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών στο πλαίσιο διασυνοριακής περίθαλψης».

Στο πρώτο μέρος της Συνέλευσης ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής κ. Νέστωρ Δημήτριος ενημέρωσε τους παριστάμενους συναδέλφους για τις προσφορές που έχει δεχτεί ο Ο.Σ. Χαλκιδικής από Ασφαλιστικές Εταιρείες για την ομαδική κάλυψη του συνόλου των οδοντιάτρων του Συλλόγου. Αφού εξετάστηκαν οι προτάσεις των διαφόρων εταιρειών αποφασίστηκε ομόφωνα η προσχώρηση του Ο.Σ. Χαλκιδικής στην αντίστοιχη πρόταση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης η οποία είναι και η ποιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη.

Στο δεύτερο μέρος της Συνέλευσης ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, κ. Νέστωρ Δημήτριος, αναφέρθηκε στην υπό εφαρμογή Νομοθεσία σχετικά με την «Διαχείριση των μολυσματικών απορριμάτων των Υγειονομικών Μονάδων». Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο για την υποχρέωση της υπαγωγής του συνόλου των οδοντιάτρων στις διατάξεις του αντίστοιχου Νόμου καθώς και για τις ενδεχόμενες κυρώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Διατυπώθηκαν πολλά ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία συλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων αλλά και πολλές ενστάσεις στο πρακτικό κομμάτι όπως σχετικά με το εάν και κατά πόσο η παραμονή των απορριμμάτων στον χώρο του ιατρείου για έναν μήνα, μέχρι την παραλαβή τους από την εταιρεία συγκομιδής των απορριμμάτων, είναι από υγειονομική άποψη ορθή, την επιπλέον χρέωση σε περίπτωση παραγωγής μεγάλης ποσότητας απορριμμάτων, την δυσκολία της συλλογής του αμαλγάματος και άλλα.

Στην διάρκεια της συζήτησης τέθηκε προς διαβούλευση η πρόταση του συναδέλφου κ. Προύσαλη Ευστράτιου ότι η διαχείριση των απορριμμάτων θα μπορούσε να γίνει σε επίπεδο Ομοσπονδίας με την δημιουργία μιας ανεξάρτητης εταιρείας συνδεδεμένης με την Ομοσπονδία η οποία θα αναλάμβανε την διαχείριση των απορριμμάτων και πιθανόν θα μπορούσε να αποφέρει κέρδος υπό μορφή μερισμάτων στους οδοντιάτρους ( πχ από την συλλογή και ανακύκλωση του αμαλγάματος ).

Η πρόταση αυτή υιοθετήθηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων και αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να κοινοποιηθεί στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Παρακαλούμε τους συναδέλφους σχετικά με το δεύτερο θέμα να κρατήσουν στάση αναμονής. Για οποιεσδήποτε εξελίξεις θα ακολουθήσει ενημέρωση.

 

Δείτε τα πρακτικά

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • canonical: http://www.osxa.gr/arxeio/2013/syllogos/apologismos-tis-ektaktis-geniki-synelefsis-15-12-2013
Διαβάστηκε 2639 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 09:28

Σχετικά Άρθρα

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια